Ce destinaţii de vacanţă vor prefera românii în 2016




Specialiştii touroperatorului Edelweiss Travel au realizat un studiu privind tendinţele de călătorie ale turiştilor români pentru acest an. Potrivit acestora, topul preferinţelor pentru vacanţele estivale este format din destinaţiile din România, Grecia și Bulgaria, Turcia, Muntenegru și Croația, urmate de Albania și alte destinații. Pentru circuitele turistice, estimările touroperatorului arată că românii vor prefera Europa Occidentală, ţările nordice, Asia Mică (Turcia), Extremul Orient şi ţările baltice. Iar în ceea ce priveşte destinaţiile exotice, specialiştii spun că turiştii români se vor îndrepta în primul rând spre Thailanda şi Caraibe (Cuba, Republica Dominicană, Mexic), a treia opţiune fiind Oceania.

Referindu-se la aşteptările pe care le are de la anul 2016, Florentin Mocanu, directorul general al Edelweiss Travel a declarat: “Sper ca în acest an să dispară nemulțumirile inventate și cererile aberante. Sper să înceapă să se înțeleagă că agentul de turism nu face o muncă ușoară pentru turist. Sper să dispară ideea de a se organiza adevărate licitații doar pentru un euro diferenţă de preţ şi sper să nu se mai ofere informații false la întoarcerea din vacanţă. De asemenea, aș vrea ca atunci când turiştii nu găsesc la fața locului ceea ce au rezervat pe platformele on line, să semnaleze acest lucru, pentru că platformele respective au, în general, comisioane mai mari decât agențiile de turism si trebuie să aibă aceeași responsabilitate în fața turiștilor”.

Pe de altă parte, directorul Edelweiss Travel consideră că, întrucât principala provocare a anului trecut a fost valul mare de anulări cauzate de atentatele teroriste, marea provocare pentru anul 2016 va fi ca agenţiile de turism să reuşească să convingă turiștii, panicaţi, că măsurile suplimentare de securitate luate oferă condiții sigure de călătorie.

“Recomand turiştilor să apeleze la agenţiile de turism în absolut toate situațiile, pentru că ele oferă rezervări sigure, iar agenții de turism îi ajută să aleagă destinația și vacanța potrivită pentru fiecare în parte sau pentru un grup întreg. Este deja binecunoscut faptul că informaţiile cele mai utile se obțin de la agenții”, a adăugat Florentin Mocanu.

***
Edelweiss Travel este un touroperator român specializat pe destinaţia Austria, dar care promovează şi România, alături de alte destinaţii externe. După lansarea noii pagini web, Edelweiss Travel a început să promoveze şi pachete turistice în destinaţii exotice, în colaborare cu Barcelo Viajes şi alți touroperatori importanți. De asemenea, pentru acest an, reprezentanţii societăţii au declarat că pregătesc pachete speciale pentru destinaţii din Germania, Polonia, Cehia, Elveţia etc., precum şi pachete cu combinaţii de căte 2-3 ţări. Totodată şi parcurile tematice vor reprezenta un capitol important al ofertei touroperatorului.

Florentin Mocanu este fondatorul Edelweiss Travel şi membru în Consiliul Director al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Dan NEDELCU


Comentarii