Un israelian deschide curse charter Tel Aviv - Oradea

Meidan Butnaru, director comercial Meshek Wings.
Zborurile vor fi operate de compania Blue Air. Pentru acest an se estimează aducerea a 2.000 de turişti israelieni la Băile Felix şi Oradea ► Meidan Butnaru a adus, până în prezent, din poziţia sa de director comercial al touroperatorului israelian Meshek Wings, peste 100.000 de turişti israelieni în România ► În 2016 vor fi trei zboruri săptămânale pe aeroportul Constanţa, care vor aduce 5.000 de turişti israelieni

După ce în 2014 a deschis cu succes curse charter spre Constanţa şi Bucureşti, israelianul de origine română Meidan Butnaru, pregăteşte pentru anul 2016 un nou proiect de incoming: curse charter între Tel Aviv şi Oradea. Zborurile vor avea loc săptămânal în perioada verii, vor fi operate de compania Blue Air şi vor aduce circa 2.000 de turişti în acest prim an. Potrivit lui Meidan Butnaru, director comercial al unuia dintre cei mai importanţi touroperatori din Israel, Meshek Wings, se estimează că aceşti turişti vor genera venituri de 1.800.000 de euro, luând în calcul zborurile, hotelurile, serviciile la sol şi cheltuielile personale ale turiştilor.

Turiştii vor fi cazaţi în staţiunea Băile Felix şi în municipiul Oradea, în hoteluri de 4 şi 5 stele şi vor beneficia de pachete turistice destinate familiilor şi adulţilor. Principalele atracţii pentru israelieni sunt aqua park-urile, apele termale, centrul istoric (restaurat) al oraşului Oradea, precum şi parcul naţional Munţii Apuseni.

Totodată, Meidan Butnaru va mai organiza în acest an şi trei zboruri săptămânale pe aeroportul Constanţa, pentru staţiunea Mamaia, în perioada iunie-august. În acest caz se mizează pe sosirea a circa 5.000 de persoane, număr ce îi include pe turiştii veniţi în city break-uri la Bucureşti şi aleg să se cazeze şi pe litoral. Pentru Bucureşti se estimează sosirea a 25.000 de turişti israelieni în anul 2016, aici fiind operate tot trei zboruri săptămânale, dar într-un interval mai mare de timp. Meidan Butnaru organizează ultimele două destinaţii pentru al treilea an consecutiv.

„Ne dorim să putem opera  mai multe destinaţii în România, însă, ţinând cont că suntem o companie privată, suntem limitaţi în ceea ce priveşte numărul de zboruri pe care le putem organiza într-o singură ţară. Deocamdată încerc să dezvolt produsul România cât de mult pot din poziţia mea actuală. Îmi doresc să pot demonstra ce multe lucruri bune se pot face aici, atât pe incoming, cât şi pe outgoing. Împreună cu echipa mea, vom continua să creştem atât sejururile pe litoral (Mamaia), cat si city break-urile pentru Bucuresti şi să îmbunătăţim imaginea generală a României ca destinaţie turistică în lume”, a spus Meidan Butnaru.

Meidan Butnaru a reuşit să aducă peste 100.000 de turişti israelieni în România
Meidan Butnaru s-a născut într-o familie din Bacău, stabilită în Israel în anii 60, dar ai cărei membri au păstrat tradiţia şi iubirea faţă de ţara de origine. De mai bine de 13 ani el activează în domeniile turismului, aviaţiei şi învăţământului universitar - este profesor de turism şi aviaţie comercială si a ocupat mai multe poziţii în diferite firme de turism din Israel. În prezent este director comercial al touroperatorului israelian Meshek Wings Tours Ltd.

În anul 2015 Butnaru a organizat două curse pe săptămână pentru litoralul românesc, cu turişti israelieni (în perioada iulie – august), precum şi trei curse săptămânale (în perioada mai – 2 octombrie) pentru Bucureşti, ambele serii operate de compania Blue Air, pe lângă alte deplasări ale unor delegaţii din Israel.

În ultimii 5 ani Meidan Butnaru a reuşit să devină lider în Israel, pe piaţa românească de turism. Factorii importanţi, după cum mărturiseşte el, au  fost patriotismul, adaptarea rapidă pe piaţă, abilitatea de a crea produse noi şi  pasiunea pentru meserie. Până acum, la vârsta lui de 30 de ani, acesta a reuşit să aducă peste 100.000 de turişti israelieni în România.

Firma Meshek Wings este unul dintre cei mai mari touroperatori din Israel şi face parte din concernul Tacam - cu afaceri de peste un miliard de dolari pe an.

Dan NEDELCU


Comentarii