O
bere nouă în peisajul berilor autohtone, noul Bergenbier ALE este creat după o
rețetă originală, folosind o
drojdie specială, de fermentație superioară. Procedeul de producţie, diferit de cel al
unei beri de tip Lager, precum şi tipul special de drojdie folosit, determină
caracteristicile produsului: un gust aparte, o culoare de chihlimbar, un corp
plin și o spumă bogată.
Bergenbier ALE este propunerea maeștrilor berari pentru o experiență specială, de sărbători, fie că este vorba
de o întâlnire cu prietenii sau o cină în familie.
„Suntem
mândri că putem să lansăm la nivel naţional o nouă bere: Bergenbier ALE. Este o
bere blondă specială, de tip ALE, în ediție limitată, creată de maeștrii noștri berari după o rețetă originală. Gustul deosebit al produsului
este completat de ambalajul special, oferind consumatorului senzaţia unui
moment de răsfăţ atunci când consumă un Bergenbier ALE în compania
prietenilor”, declară Gabriela Lupaș-Țicu, director de marketing în cadrul Bergenbier S.A. -
Molson Coors Company.
Potrivit producătorului, noul Bergenbier ALE are un
conţinut de alcool de 5,5% şi este disponibil pe piaţă începând cu luna
noiembrie, în ediţie limitată, sub formă de sticlă nereturnabilă de 0,5L, doză
de aluminiu de 0,5L şi ambalaj de tip multipack (4 doze).
ALE este
cea mai veche bere din lume
Berea este cea mai populară băutură alcoolică din lume și a treia băutură consumată la nivel global, după apă și ceai, existând două mari categorii: ALE (pronunțat „eil”) și Lager. Și, chiar dacă berea de tip Lager este cel mai răspândit
tip de bere din lume, berea de tip ALE este cea mai veche bere din lume, fiind
produsă încă din antichitate. Diferența dintre
cele două este dată de tipul de drojdie folosit și de procesul de fabricație, restul
ingredientelor fiind aceleaşi: cereale, apă și hamei. Berea de tip ALE folosește un tip
de drojdie de fermentație superioară,
care îi oferă un gust deosebit, plin de caracter. La fel ca și berile de tip Lager, berea ALE poate avea diferite
culori, malțul folosit fiind
cel care influențează culoarea.
Astfel, poate fi o bere deschisă la culoare (pale ALE), blondă (golden ALE),
poate ajunge către nuanțe
arămii (amber ALE) sau chiar către culori închise (cum sunt berile de tip
stout).
* * *
Bergenbier S.A. este unul dintre cei mai activi producători de bere de pe
piaţa românească, activând în România din anul 1994. Compania operează în
prezent o unitate de producţie la Ploieşti, iar echipa numără aproximativ 600
de angajaţi. Compania face parte din grupul Molson Coors Brewing Company, unul
dintre cei mai mari producători de bere din lume. Portofoliul companiei
cuprinde mărcile locale: Bergenbier - cu sortimentele bere blondă, bere blondă
fără alcool, Fresh Lemon și Fresh Grapefruit - şi Noroc, precum
şi mărcile internaţionale produse local: Staropramen, Stella Artois, Beck’s,
Löwenbräu. Alături de acestea, compania importă specialităţile belgiene Leffe
şi Hoegaarden, precum și berea mexicană numărul unu în lume, Corona.
Molson Coors Brewing Company este unul dintre cei mai mari producători de
bere din lume. Portofoliul său include mărci premium, lideri de piaţă, precum:
Coors Light, Molson Canadian, Carling, Staropramen, Blue Moon şi Cobra în
America de Nord, Europa şi Asia. Sectoarele sale operaţionale includ Canada - prin Molson Coors Canada, Statele Unite - prin
Miller Coors, Regatul Unit şi Irlanda - prin Molson Coors UK, Europa
Centrală şi de Est - prin Molson Coors Central Europe, iar în afara acestor
teritorii, prin Molson Coors International. Compania este listată în Indicele
de Sustenabilitate Dow Jones (DJSI) pentru America de Nord.
Dan NEDELCU
Bergenbier face o publicitatea mincinoasa. Prima bere de tip Ale produse in Romania si cu o distributia nationala a fost bere artizanala Sikaru
RăspundețiȘtergereWww.sikaru.ro
Mulțumim pentru informație
RăspundețiȘtergere