Bergenbier lansează prima bere de tip ALE din România

O bere nouă în peisajul berilor autohtone, noul Bergenbier ALE este creat după o rețetă originală, folosind o drojdie specială, de fermentație superioară. Procedeul de producţie, diferit de cel al unei beri de tip Lager, precum şi tipul special de drojdie folosit, determină caracteristicile produsului: un gust aparte, o culoare de chihlimbar, un corp plin și o spumă bogată. Bergenbier ALE este propunerea maeștrilor berari pentru o experiență specială, de sărbători, fie că este vorba de o întâlnire cu prietenii sau o cină în familie.

„Suntem mândri că putem să lansăm la nivel naţional o nouă bere: Bergenbier ALE. Este o bere blondă specială, de tip ALE, în ediție limitată, creată de maeștrii noștri berari după o rețetă originală. Gustul deosebit al produsului este completat de ambalajul special, oferind consumatorului senzaţia unui moment de răsfăţ atunci când consumă un Bergenbier ALE în compania prietenilor”, declară Gabriela Lupaș-Țicu, director de marketing în cadrul Bergenbier S.A. - Molson Coors Company.

Potrivit producătorului, noul Bergenbier ALE are un conţinut de alcool de 5,5% şi este disponibil pe piaţă începând cu luna noiembrie, în ediţie limitată, sub formă de sticlă nereturnabilă de 0,5L, doză de aluminiu de 0,5L şi ambalaj de tip multipack (4 doze).

ALE este cea mai veche bere din lume
Berea este cea mai populară băutură alcoolică din lume și a treia băutură consumată la nivel global, după apă și ceai, existând două mari categorii: ALE (pronunțat „eil”) și Lager. Și, chiar dacă berea de tip Lager este cel mai răspândit tip de bere din lume, berea de tip ALE este cea mai veche bere din lume, fiind produsă încă din antichitate. Diferența dintre cele două este dată de tipul de drojdie folosit și de procesul de fabricație, restul ingredientelor fiind aceleaşi: cereale, apă și hamei. Berea de tip ALE folosește un tip de drojdie de fermentație superioară, care îi oferă un gust deosebit, plin de caracter. La fel ca și berile de tip Lager, berea ALE poate avea diferite culori, malțul folosit fiind cel care influențează culoarea. Astfel, poate fi o bere deschisă la culoare (pale ALE), blondă (golden ALE), poate ajunge către nuanțe arămii (amber ALE) sau chiar către culori închise (cum sunt berile de tip stout).

* * *
Bergenbier S.A. este unul dintre cei mai activi producători de bere de pe piaţa românească, activând în România din anul 1994. Compania operează în prezent o unitate de producţie la Ploieşti, iar echipa numără aproximativ 600 de angajaţi. Compania face parte din grupul Molson Coors Brewing Company, unul dintre cei mai mari producători de bere din lume. Portofoliul companiei cuprinde mărcile locale: Bergenbier - cu sortimentele bere blondă, bere blondă fără alcool, Fresh Lemon și Fresh Grapefruit - şi Noroc, precum şi mărcile internaţionale produse local: Staropramen, Stella Artois, Beck’s, Löwenbräu. Alături de acestea, compania importă specialităţile belgiene Leffe şi Hoegaarden, precum și berea mexicană numărul unu în lume, Corona.

Molson Coors Brewing Company este unul dintre cei mai mari producători de bere din lume. Portofoliul său include mărci premium, lideri de piaţă, precum: Coors Light, Molson Canadian, Carling, Staropramen, Blue Moon şi Cobra în America de Nord, Europa şi Asia. Sectoarele sale operaţionale includ Canada -  prin Molson Coors Canada, Statele Unite - prin Miller Coors, Regatul Unit şi Irlanda - prin Molson Coors UK, Europa Centrală şi de Est - prin Molson Coors Central Europe, iar în afara acestor teritorii, prin Molson Coors International. Compania este listată în Indicele de Sustenabilitate Dow Jones (DJSI) pentru America de Nord.

Dan NEDELCU


Comentarii

  1. Bergenbier face o publicitatea mincinoasa. Prima bere de tip Ale produse in Romania si cu o distributia nationala a fost bere artizanala Sikaru
    Www.sikaru.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumim pentru informație

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Orice comentariu este binevenit, atât timp cât acesta se referă la idei și conținut, fără a fi folosite atacuri la persoană și limbaj licențios.