Curios, dar adevărat, oamenii nu ştiu când şi cum să mănânce fructele. Fructul este mâncarea cea mai preţioasă, dătătoare de viaţă, de energie, din câte există. Fructul este cel mai important aliment pe care îl putem consuma, dar trebuie să ştim exact când şi cum trebuie să-l consumăm.
Strămoşii
noştri au fost fructivori. Ei au consumat fructe zeci de mii de ani.
Pentru organism, fructele sunt mult mai importante decât proteinele.
Substanţele cu care proteinele ne otrăvesc corpul nu se găsesc în
fructe. Se cunosc numeroase cazuri de otrăvire cu proteine.
Supraconsumul lor este legat de cancer la piept, la uter, ficat,
vezica biliară, leucemie, cancer la stomac, la colon.
Fructul
este produsul cu cel mai mare conţinut de apă organică (80-90%),
care curăță corpul de toxine, în plus, este plin de enzime,
vitamine, minerale, carbohidraţi, aminoacizi, acizi graşi. La
digestia fructelor, omul nu consumă nici un fel de energie.
Creierul
omului funcţionează numai cu glucoză, iar fructul înseamnă
glucoză în corpul uman.
Fructele
ar trebui consumate numai pe stomacul gol
Fructele
nu se digeră în stomac, căci sunt predigerate. Fructele proaspete
trec prin stomac în 20-30 minute, iar cele uscate (la soare) stau 1
oră.
Principala
condiţie este ca fructele să fie corect consumate. Deoarece stau
atât de puţin în stomac, înseamnă că ele nu trebuie mâncate
niciodată cu ceva sau după ceva, ci numai şi numai pe stomacul
gol.
În
cazul că fructul este mâncat incorect, adică după ce s-au
consumat alte alimente, acesta vine în contact cu ele, cu sucurile
digestive şi întreagă masă de alimente începe să se altereze.
Orice proteină din stomac intră în putrefacţie, orice carbohidrat
fermentează și tot ce se află în stomac devine acid.
Fructele
clasificate ştiinţific ca „acide" (portocale, ananas,
grepfruit, lămâi), ca de altfel toate fructele, odată ajunse în
stomac devin alcaline, dacă se consumă numai pe stomacul gol. Ele
neutralizează ca şi vegetalele crude acizii ce se formează în
corp.
Un
corp toxic acid se poate recunoaşte uşor după: balonare, greutate
excesivă, celulită, par cărunţit prematur, chelie, izbucniri
nervoase,
cercuri
întunecate sub ochi, riduri premature pe faţă, ulcer.
Consumul
corect de fructe duce la o întinerire de necrezut,longevitate,
sănătate incredibilă şi multă energie.
Importanța
enormă a fructelor constă în conţinutul valoros de ”combustibil”.
Fără acesta, corpul nostru nu poate funcţiona. Valoarea
combustibilului trebuie căutată în orice mâncare.
Fructele
și sucul lor este indicat a fi consumate doar proaspete. Dacă se
coc sau se fierb, nu mai fumizează substanţe nutritive şi nici apă
necesară curăţirii corpului.
De
reţinut: fructele trebuie bine mestecate, salivate abundent, să nu
fie înfulecate cu lăcomie, căci numai astfel vor fi de mare folos
organismului
Autor:
Gabriela GEVELEGEAN
Sursa:
”Bucătăria fără foc” - Elena
Niță Ibrian
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Orice comentariu este binevenit, atât timp cât acesta se referă la idei și conținut, fără a fi folosite atacuri la persoană și limbaj licențios.