Ca-n filme: FBI, San Francisco, familia Martin şi Polaris Holding

Sursa foto: www.linternaute.com




17 luni au lucrat doi agenti sub acoperire pentru prinderea lui Dumitru Martin
Dumitru Martin, acţionar al Polaris Constanţa, unchi al deputatului PSD Eduard Martin, a fost arestat de FBI și acuzat de mituirea unui ofiţer din cadrul Forţelor Aeriene (US Air Force) pentru obţinerea unui contract în valoare de 10,35 milioane dolari la baza Kogălniceanu, scrie presa americană.

Dumitru Martin este fratele fostului prefect al județului Constanța din perioada 2002 - 2005 Gheorghe Martin și unchiul deputatului PSD Eduard Martin. Familia Martin deține societatea Polaris M Holding, care se ocupă de serviciul de salubrizare în municipiul Constanța din 1998. Firma are contracte de salubrizare şi în alte oraşe din ţară, între care Arad, Târgu Jiu, Eforie, Năvodari, Mangalia, Alexandria, Roşiori de Vede, Turnu Măgurele, Videle, Zimnicea, Alba Iulia, Bumbeşti-Jiu, Slobozia, dar şi cu Consiliul Judeţean Timiş, transmite Mediafax.

Potrivit Sacramento Bee online, Dumitru Martin, acţionar la Polaris Constanţa alături de deputatul PSD Eduard Martin, a fost arestat de FBI la 1 decembrie, pe Aeroportul Internaţional din San Francisco. Dumitru Martin a fost arestat în urma unei anchete a FBI care a durat 17 luni și în cadrul căreia au fost folosiţi doi agenţi sub acoperire, notează Sacramento Bee online.

Firma lui Martin, Polaris M Holding, ar fi plătit în urmă cu trei luni, suma de 100.000 de dolari - ultima tranșă dintr-o mită în valoare de peste un milion de dolari - unui membru al comandamentului escadronului contractor de la baza aeriană Travis, dar care coopera cu FBI. Potrivit declaraţiei agentului special Matthew Young, suma de bani ar fi fost oferită ca mită în vederea obţinerii unui contract prin care Polaris urma să furnizeze forţelor aeriene americane staţionate la baza Mihail Kogălniceanu din România, pe o perioadă de cinci ani, containere de transport şi depozitare.

Dan NEDELCU



Comentarii

  1. Anonim8/1/16

    "...ultima tranșă dintr-o mită în valoare de peste un milion de dolari - unui membru al comandamentului escadronului contractor de la baza aeriană Travis, dar care coopera cu FBI". Ultima transa din cate? Si de cand a inceput sa coopereze? In cazul asta, in locul FBI-ului eu as mai fi amanat, ca poate ar mai fi dat si in plus, macar sa stim o treaba! Si banii care s-au dat ca spaga, s-au dat in Romania sau in SUA? In ce visterie au ajuns? As prefera sa ramana la noi, totusi!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Orice comentariu este binevenit, atât timp cât acesta se referă la idei și conținut, fără a fi folosite atacuri la persoană și limbaj licențios.