Program special propus de români pentru turiştii ruşi


Programul special “Litoralul pentru ruşi” este propunerea lansată vineri, la Moscova, de preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) şi Asociaţiei Litoral – Delta Dunării (ALDD), Corina Martin. Potrivit acesteia, noul program este destinat pieţei ruse, după modelul „Litoralul pentru toţi” şi ar urma să ofere preţuri foarte mici, pentru cazare, la hotelurile ce se vor înscrie în el. Pentru ca litoralul românesc să fie mai competitiv decât piaţa Bulgariei, pentru a extinde sezonul estival şi pentru a motiva turiştii ruşi, buni consumatori de servicii turistice suplimentare (masă, tururi şi excursii locale, cluburi, evenimente, shopping etc.), în lunile mai şi septembrie aceştia ar urma să beneficieze de preţuri sub 10 euro/noapte/persoana, la hoteluri de 4 stele.

Corina Martin a declarat: “Am propus astăzi un program turistic sub denumirea “Litoralul pentru ruşi”, cu versiunea „Delta Dunării pentru ruşi”. În acest sens, săptămâna viitoare, ALDD va organiza o întâlnire cu hotelierii de pe litoral şi din Delta Dunării. De asemenea, vom iniţia discuţii şi cu diferite companii aeriene pentru susţinerea unor zboruri charter Rusia -  litoralul românesc - Delta Dunării, ca alternativă pentru turiştii din Rusia, care au vizitat pâna acum România cu aterizare la Varna.

O delegaţie formată din reprezentaţi ai ALDD şi FAPT, împreună cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Tracia, efectuează în aceste zile o vizită de o săptămâna la Moscova, în cadrul proiectului comun "Descoperă România". 

„Politica noastră în acest proiect vizează centrele industriale ruseşti, regiuni cu un bazin demografic uriaş, către care ne orientăm ofertele pentru vacanţe în România. În perioada următoare, vom purta discuţii similare la Rostov, Kaluga, Tiumeni, Ekaterinburg, Novgorod, St.Petersburg şi Celeabinsk. In cursul întrevederilor de astăzi am mai discutat despre potenţialul turismului balnear din Eforie Nord şi Techirghiol, despre staţiunea Mamaia ca destinaţie pentru turiştii VIP, precum şi despre Delta Dunării şi staţiunile montane”, a spus Corina Martin.

Joi, în cadrul întâlnirilor cu două mari agenţii touroperatoare ruseşti, s-a luat în calcul introducerea unei linii charter care să lege Rusia (în principal marile centre industriale ruseşti) de litoralul românesc şi Delta Dunării. În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii touroperatorului rus KMP Group (cu o cifra de afaceri de 740 milioane dolari în 2015), aceştia au acceptat să intre în proiectul "Descoperă România" arătându-se interesaţi de pachetele destinate turiştilor VIP individuali, pentru hoteluri de 4 şi 5 stele, în cele mai bune destinaţii româneşti. Proiectul comun urmează să cuprindă acţiuni de prezentare şi promovare a locaţiilor din România selectate de acest touroperator.

"România devine o destinaţie de interes în actualul context de piaţă, pentru touroperatorii ruşi. Asociaţia Litoral - Delta Dunării şi federaţia FAPT au început această campanie de promovare în premieră pe piaţa rusă şi ne bucură că şi autorităţile române de turism vor avea întâlniri aici spre a consolida efortul nostru. Continuăm să solicităm, insitent, Ministerului Economiei să susţină o campanie de promovare a României pe piaţă rusă", a ţinut să sublinieze Corina Martin.

Dan NEDELCU


Comentarii