Vom bea mai multă bere în acest an

Principala băutură a românilor: 1 din 2 adulţi beau bere vara, cand iau masa

Definit de o producţie locală de peste 97%, de zero evaziune fiscală pe lanţul de producţie şi de o pondere de 70% a ingredientelor naturale, provenite din resurse locale, sectorul berii este un stimul important pentru economia României. Considerată principala băutură a românilor, atunci când iau masa, şi savurată de 1 din 2 adulţi pe perioada verii, berea a ajuns să facă parte din viaţa lor de zi cu zi.

Ursus Breweries a preluat conducerea Berarilor României
Membrii Asociaţiei Berarii României l-au ales în funcţia de preşedinte pe Igor Tikhonov, preşedintele companiei Ursus Breweries. Începând cu luna ianuarie, acesta a preluat noua funcţie de la Lucian Ghinea, preşedintele Bergenbier SA, care a reprezentat asociaţia pe parcursul anului trecut, informează un comunicat de presă al asociaţiei.

Constantin Bratu, general manager al Asociaţiei Berarii României, a declarat: „2015 s-a dovedit a fi încă un an cu multe provocări pentru pentru sectorul berii, în care asociaţia a jucat un rol important în iniţierea unor demersuri pentru întreaga industrie a berii. Suntem bucuroşi să îl avem alături de noi pe domnul Igor Tikhonov în poziţia de preşedinte, pe parcursul unui an în care sperăm că noul context fiscal să asigure o evoluţie pozitivă pieţei berii”.

Igor Tikhonov
Arătându-se profund onorat de noua ipostază, Igor Tikhonov a declarat: “Anul 2016 aduce un context diferit pentru piaţa berii, în care trendul pozitiv înregistrat anul trecut sper să poată fi susţinut mai departe. Cu suportul tuturor partenerilor din asociaţie, îmi propun să continui proiectele deja iniţiate şi să lansez altele noi, menite să dezvolte mai departe cultură berii în România. Berea trebuie să rămână un element cheie, atât în generarea de creştere economică, cât şi în completarea momentelor plăcute pe care le petrecem alături de cei dragi”. 

Igor Tikhonov este în prezent preşedintele Ursus Breweries, subsidiară locală a SABMiller. El s-a alăturat SABMiller în 2001, iar de atunci a ocupat mai multe funcţii manageriale, în departamentele comercial şi de strategie, şi a deţinut  funcţii de conducere în cadrul unor importante pieţe, precum Rusia, Ucraina şi Slovacia, în ultimii doi ani aflându-se la conducerea operaţiunilor din România.   

Membrii asociaţiei furnizează peste 80% din berea consumată în România
În cei zece ani de existenţă, Asociaţia Berarii României a reprezentat, atât la nivel local, cât şi internaţional, vocea comună a membrilor săi. Printre aceştia se numără marii producători de bere Bergenbier, Heineken România, United Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries şi Martens, alături de microberăria "Clinica de bere". Împreună, aceşti producători furnizează peste 80% din cantitatea de bere consumată în România. Totodată, din asociaţie mai fac parte şi reprezentanţi ai producătorilor de materii prime, precum Soufflet Malt România şi  Asociaţia Producătorilor de Hamei.

Cele şase companii membre ale asociaţiei asigură aproximativ 4.000 de locuri de muncă, în cadrul celor douăsprezece fabrici de bere pe care le deţin, dintre care două microberarii. Unităţile de producţie sunt situate în Ploieşti, Constanţa, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu-Mureş, Pantelimon, Timişoara, Buzău, Braşov şi Galaţi, iar cele două microberării sunt situate în Cluj-Napoca şi Timişoara.

Din anul 2008, Asociaţia Berarii României este membră a organizaţiei Berarii Europei, fondată în 1958 la Bruxelles, din care fac parte asociaţiile naţionale ale berarilor din statele UE, alături de Norvegia, Elveţia şi Turcia. Organizaţia reprezintă interesele a peste 4.000 de producători de bere, în faţa diferitelor instituţii şi organizaţii internaţionale, reprezintă şi apără interesele a peste 2 milioane de persoane, care au locuri de muncă datorită producţiei şi vânzării berii. 

Dan NEDELCU


Comentarii