A fost stabilit numărul de bilete de tratament pentru pensionari


Guvernul a stabilit numărul biletelor de tratament balnear ce vor fi acordate în acest an prin casele teritoriale de pensii, în unităţile de tratament balnear ce aparţin Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP) şi prin contractarea de locuri cu alţi operatori economici interesaţi. De asemenea, actul normativ reglementează modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora.

Astfel, în unităţile de tratament balnear ale CNPP vor fi asigurate, pentru anul în curs, un număr de 59.641 locuri. Biletele pentru pensionari şi asiguraţii sistemului public de pensii sunt finanţate din bugetul asigurărilor sociale de stat. Locurile vor fi repartizate pe maximum 19 serii de trimitere. Durata unui sejur este de 16 zile. Preţul unui bilet de tratament balnear include tariful pentru 12 zile de tratament.

La numărul de bilete acordate prin CNPP se vor adauga numărul de locuri ce urmează să fie contractate cu alţi operatori economici interesaţi, în limita sumelor prevăzute în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, adică peste 318 milioane de lei. Numărul total de locuri va fi stabilit după finalizarea procedurii de achiziţie, respectiv după atribuirea contractelor, în funcţie de preţurile ofertate pe bilet de operatorii economici.

Biletele de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale, cu caracter reparatoriu, se va stabili prin aplicarea unei cote de maximum 15% din total. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de un singur bilet în perioada unui an calendaristic, se menţionează în hotarărea de guvern.

Anul trecut a fost asigurat acelaşi număr de biletele prin unităţile de tratament balnear ale CNPP, în total 223.592 bilete contractate.

Iată şi alte câteva proiecte de acte normative adoptate în şedinţa de guvern din 27 ianuarie:
- ORDONANŢĂ pentru modificarea Legii nr.422/2001 privind protejarea monumentelor istorice
- ORDONANŢĂ pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2007 privind regimul ariilor protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice
- ORDONANŢĂ pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice
- ORDONANŢĂ pentru modificarea şi completarea Legii nr.184/2001, privind organizarea şi exercitarea profesiei de arhitect, republicată cu modificările şi completările ulterioare.
- ORDONANŢĂ pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr.49/2009, privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii şi libertatea de a furniza servicii în România.
- ORDONANŢĂ privind modificarea şi completarea Legii nr.372/2005, privind performanţa energetică a clădirilor.
- ORDONANŢĂ privind modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2013, privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară
- HOTĂRÂRE privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear pentru anul 2016, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice
- HOTĂRÂRE pentru modificarea anexei nr.4 la HG 86/2011, pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ''Reabilitarea a 10 poduri importante/strategice în zona Dobrogea''
- HOTĂRÂRE pentru modificarea art.3 la HG 729/2015, privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Secţiunea 1C, subsecţiunea Ogra-Târgu Mureş, pe teritoriul localităţilor Cristeşti, Gheorghe Doja, Ogra, Sânpaul, Ungheni şi Târgu Mureş, din judeţul Mureş", din cadrul obiectivului de investiţii "Autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea"

Dan NEDELCU



Comentarii