Moda anului 2016, o nouă provocare de a ne reinventa


Tendințele din moda anului viitor sunt foarte generoase, astfel încât mai toate reprezentantele sexului frumos vor reuși să se regăsească în recomandările designerilor.  Anul 2016, ca fiecare an de altfel, ne oferă posibilitatea de a ne reinventa, de a o lua de la capăt. Este o provocare lansată femeilor de pretutindeni să îndrăznim mai mult. În acest articol, vom trece în revistă propunerile în ceea ce privește culorile, imprimeurile, articolele vestimentare și accesoriile.


Culorile favorite
Paleta va fi mult mai generoasă în 2016, față de anul trecut. Printre culorile vedetă ale anului se numără: orhidee ametist, portocaliu cadmiu, roz cașmir, albastru tropical, verde măsliniu, stormy wheather și galben muștar. Aceste culori vii vă vor încărca de energie pozitivă chiar și în zilele mai mohorâte. M-aș referi, în primul rând la albastrul tropical, care ne duce cu gândul la apele limpezi dintr-o destinație de vacanță. 



Galben muștar a fost o nuanță ce s-a purtat mult în 2015, dar care va rămâne cu siguranță în tendințe și în 2016. Se va purta mai ales în ceea ce privește alegerea rochiilor sau a bluzelor. Portocaliu cadmiu este o culoare care face trimitere la căldura și energia celei care o poartă. Și sunt  toate șansele să fie o culoare ce se va purta în toate cele patru anotimpuri, căci emană veselie și este de-a dreptul irezistibilă.




Imprimeurile în 2016
Imprimeurile în acest an vor cuprinde o paletă largă de posibilități:


Carourile – care par că nu se demodează niciodată. Așadar, putem investi cu încredere în cămăși în carouri, sacouri cu carouri, pantaloni evazați stil office și chiar rochii școlărești cu imprimeuri din carouri. 





De asemenea, imprimeurile grafice și formele geometrice se pot regăsi adeseori în ținutele casual sau sport și reprezintă alegerea potrivită pentru persoanele ce dau dovadă de nonconformism în alegerea ținutelor.

Dungile. Dacă anul trecut au fost un must pentru bărbați, anul acesta sunt și pentru femei.





De asemenea, franjurii sunt o preferință pentru accesorii precum gențile sau ghetele. Cizmele stil cowboy, scurte, cu franjuri vor fi în mare vogă anul acesta.

Motivele florale reprezintă de asemenea o tendință regăsită în propunerile creatorilor de modă






Materiale favorite
Mătasea sau imitația de mătase este materialul cel mai potrivit când vine vorba despre cămăși sau bluze mai elegante, cu mâneci bufante sau eventual cele cu fundă la gât. Niciodată nu este prea târziu să aruncăm o privire în garderoba mamei sau a bunicii pentru a regăsi astfel de articole de îmbrăcăminte.

Se mai poartă dantela anul acesta?
După o perioadă destul de lungă în care practic s-a abuzat de acest material la maxim, dantela intră într-un con de umbră în anul 2016. Însă nu este eliminată definitiv din tendințe, ea urmând a fi folosită în combinație cu alte materiale și tipuri de imprimeuri. 

Desigur că hainele la modă anul următor vor fi realizate și din bumbac, cașmir, lână, denim, poliester etc. Acest lucru nu are cum să se schimbe, pentru că sunt materiale practice, ușor de purtat în orice situație. 

Gabriela GEVELEGEAN
Sursa: www.fashion365.ro


Comentarii