Proiecţii gratuite cu filme turceşti, la Constanţa


Zilele filmului turcesc vor avea loc în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, în perioada 17-19 martie 2016, începând cu ora 18.00. Manifestarea este organizată de Yunus Emre Enstitüsü Centrul Cultural Turc şi Consulatul General al Republicii Turcia, ambele din Constanţa. Toate filmele sunt subtitrate în limba română, iar intrarea este liberă.

Zilele Filmului Turcesc încep în joi, 17.03.2016, ora 18:00, cu lungmetrajul ”Şopteşte-mi, dacă uit/ Unutursam Fısılda” în regia lui Çagan Irmak,  realizat în 2014. Rolurile principale sunt interpretate de: Hümeyra, Isıl Yücesoy, Farah Zeynep Abdula (actriţa care a jucat rolul Şura în serialul de epoca “În dragoste şi în război”), Mehmet Günsür (actorul care a jucat rolul prinţului Mustafa, din serialul “Suleyman Magnificul-Sub domnia iubirii”), Kerem Bürsin, Gözde Çığacı.

Hatice şi Hanife sunt două surori, total diferite una de cealaltă. Lui Hatice îi place să cânte şi doreşte să-şi urmeze visul. Sora ei mai mare Hanife este o persoană introvertită şi ataşată de tradiţie. Într-o zi se mută în oraş Tarik, care este muzician. Acesta descoperă vocea lui Hatice. Tarık şi Hatice se îndrăgostesc unul de celălalt şi decid să plece împreună în Istanbul pentru a deveni cântăreţi renumiţi. După o lungă perioada de timp, Hatice se întoarce în casa părintească, unde o aşteaptă sora sa. Hanife îi cere socoteală lui Hatice pentru ceea ce s-a întâmplat în trecut.

Proiecţiile vor continua vineri, 18.03.2016, ora 18:00, cu lungmetrajul “Tu eşti căminul meu/ Evim Sensin”, în regia lui Özcan Deniz, realizat în 2012. Rolurile principale sunt interpretate de Özcan Deniz şi Fahriye Evcen.

Evim Sensin este un film emoţionant, centrat pe povestea de dragoste dintre Iskender, un tânăr care munceşte pe şantier, şi care de abia trăieşte de pe o zi pe alta, şi Leyla, o fată înstărită. Cei doi se întâlnesc, se îndrăgostesc şi se căsătoresc. Totul pare un basm până când, într-o zi, visul se destramă.          

Ultima proiecţie a manifestăarii, va avea loc sâmbătă, 19.03.2016, ora 18:00, cu filmul “Visul fluturelui/ Kelebeğîn Rüyası”, în regia lui Yılmaz Erdoğan, realizat în 2013. Rolurile principale sunt interpretate de  Kivanç Tatlıtuğ (actorul care a jucat rolul Kurt Seyit,  în serialul de epoca “În dragoste şi în război”), Belçim Bilgin, Merţ Firat.

Doi tineri prieteni, Rüstü şi Muzaffer, trăiesc într-un mic orăşel din Turcia. Deşi au convingeri diferite despre viaţă, împart aceleaşi pasiuni: poezia şi fetele frumoase. Destinele li se complică atunci când se îndrăgostesc amândoi de Suzan, superba fiică a unui industriaş, abia sosită de la Istanbul. Pentru a decide care dintre ei este alesul, fac un pariu: câştigă cel al cărui poem va fi pe placul fetei, iar celălalt se retrage. Însă cei doi au de confruntat şi alte probleme ale anilor '40: boala, sărăcia, munca în mină şi războiul.

media.log


Comentarii