Regăsește-ți bucuria!


Noi suntem deja bucurie, o purtăm în ADN-ul nostru, cu toții o putem simți fară excepție și cu siguranță am și făcut-o - unii mai mult, alții din nefericire mai puțin, iar unii dintre noi au uitat complet de ea. Vestea bună este că, pentru a o regăsi, tot ceea ce trebuie să facem este să dăm la o parte  emotii negative, resentimente, convingeri... tot ce acoperă sufletul și ne împiedică să simțim bucuria, să ajungem la ea și la centrul ființei noastre.

Ana Maria Cojocaru
Retrezirea bucuriei în noi înșine presupune însă o călatorie spre interiorul ființei, o călătorie în care învățăm să ne bucurăm de viață și experiențele ei așa cum sunt, mai bune sau mai rele, căci fară întuneric nu am distinge și aprecia lumina. Această călatorie este liberă și, în același timp, eliberatoare, eliberăm tot ce stagneaza în ființa noastră și îi redăm sufletului libertatea, pentru că ceea ce stagnează nu poate fi bucurie, bucuria curge și acesta este principalul mod prin care ea se reprezintă. Tot energia blocată ne impiedică să fim prezenți în viața noastră, receptivi la viață in general și să ne bucurăm de fiecare moment, să ajungem în centrul ființei, singurul loc din care se întâmplă miracole.

Înțelegerea faptului că totul este despre noi; despre ceea ce suntem, cu tot ce ne înconjoară și cu toți cei care fac parte din viețile noastre, din peisajul nostru; ne facilitează considerabil asumarea responsabilității, astfel călatoria noastră spre sine devine o aventură plăcută în care primim constant îndrumare de la sinele nostru, sub forma a ceea ce numim intuiție. Ce ne ramâne de făcut este să ascultam această intuiție și să avem o relație strânsă cu noi, mai precis spus cu sinele superior.

Haideți să ne amintim mereu că fiecare experiență aduce cu ea un dar, o învățătură sau, pur și simplu, împlinirea menirii noastre. Oricum ar fi și oricât de ”rea” ar fi experiența trăită, tot este în avantajul nostru, la o privire mai largă. Mai mult decât atât, modificarea modului în care percepem și interpretăm situația, modifică și eticheta pe care o punem: bună – rea.. Atunci, de ce nu ne-am bucura și de ce n-am accepta ce ni se întâmplă?

Bucurați-vă de fiecare experiență a vieții și nu uitați că bucuria pornește din voi, din ființa voastră, iar de acolo se revarsă în toate experiențele trăite! 

Ana Maria COJOCARU
Psiholog clinician




Comentarii