În Româna sosesc 40.000 de turiști israelieni

Meidan Butnaru. 

După ce în 2014 a inaugurat cu succes primele curse charter către Constanţa şi Bucureşti, iar pentru iulie 2016 pregăteşte curse charter Tel Aviv – Oradea, dar şi pachete turistice pentru Sibiu, omul de turism israelian, de origine română (familia sa provine din Bacău), Meidan Butnaru, anunţă creşterea numărului de turişti în acest an.

Butnaru a început deja să aducă, prin turoperatorul Meshek Wings, unde este director comercial, primii turişti israelieni în staţiunile Mamaia şi Neptun, prin curse charter Tel Aviv – Bucureşti. Prima cursă pentru România, care a aterizat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă în 27 mai, a avut un grad de ocupare de 97%, o parte dintre turişti alegând litoralul.

Zborurile directe spre Constanţa vor debuta în luna iunie, fiind preconizată sosirea a 600 de turişti israelieni în această perioadă. „Litoralul românesc a înregistrat, în acest an, un succes nemaipomenit pe piaţa israeliană, primul grup sosind pe 27 mai, iar următorul pe 30 mai. Vom aduce turişti israelieni în Mamaia şi Neptun până în prima parte a lunii septembrie”, a declarat Butnaru.

Pe parcursul  sezonului estival turiştii israelieni, sosiți în România prin Meshek Wings, vor fi transferaţi din Bucureşti pe Valea Prahovei şi la Sibiu, în cadrul unor circuite de 7 zile. Ca o noutate, dacă în 2014 şi 2015 aceştia doar au vizitat Sibiul, acum ei vor fi şi cazati în fosta capitală culturală europeană.

Zboruri directe din Tel Aviv spre Oradea și Constanța
Directorul comercial al Meshek Wings a mai precizat: „Cele mai multe zboruri vor fi operate pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni, în perioada mai - octombrie. În ultimii doi ani, circuitele noastre includeau doar Valea Prahovei şi Bucureşti, la care acum am adăugat şi Sibiul, unde estimăm că cel puțin 3.800 de turişti israelieni vor alege această destinaţie în 2016. De asemenea, în perioada iunie – septembrie vom opera zboruri directe pe aeroportul Constanţa, iar în perioada iulie – august pe aeroportul din Oradea. Un prim grup, format din peste 140 de israelieni, a ajuns deja în Oradea în luna aprilie”. 

“Dacă anul trecut am reușit să aducem în România circa 35.000 de turişti israelieni, în acest an vom înregistra o uşoară creştere, de aproximativ 5.000 de persoane. Turiştii noștri vin în România pentru natură, cultură, istorie, distracţie, dar şi pentru turism de shopping. Ne gândim la toate posibilităţile de a ne dezvolta în continuare pe piaţa turistică românească”, spune Meidan Butnaru. Totodată acesta consideră că România ar trebui să-și îmbunătățească partea de promovare şi de transport aerian, pentru a spori traficul turistilc de incoming .

Directorul comercial al Meshek Wings, Meidan Butnaru, a organizat anul trecut două curse charter pe săptămână (în perioada iulie – august) spre litoralul românesc, cu turişti israelieni, precum şi trei curse charter pe săptămână (mai – 2 octombrie), pentru Bucureşti, ambele serii operate de compania Blue Air, alături de alte deplasări ale unor delegaţii din Israel. În ultimii ani, Meidan Butnaru a reușit să aducă peste 100.000 de turişti israelieni în România.

Meshek Wings Tours Ltd, este unul dintre cei mai mari turoperatori din Israel și face parte din concernul Tacam - cu activităţi de peste un miliard de dolari pe an. 

Dan NEDELCU


Comentarii