Spellground Festival a fost anulat de doliul național!

Spellground Festival nu va mai avea loc în weekendul 12-14 august, anunță organizatorii manifestării. Decizia vine ca urmare a solicitării Universității Ovidius Constanța, partener oficial al evenimentului, de a respecta ziua de doliu național din 13 august. Contravaloarea biletelor și abonamentelor poate fi recuperată, începând cu data de 12 august, în toate rețelele de ticketing, conform procedurilor ce vor fi anunțate începând din, 6 august, pe site-ul oficial.  

Pe terenul Universității Ovidius ar fi trebuit să fie poziționate principalele două scene ale festivalului, respectiv Master Stage și Ground Stage, care însumau 70% dintre showurile live programate la Spellground. “Activitățile agreate inițial prin acordul de parteneriat, contravin poziției pe care instituția noastră dorește să o adopte într-o astfel de zi și a obligațiilor dispuse prin hotărârea de guvern. Apreciem că arborarea drapelului în bernă la sediul universității și desfășurarea, în același timp, a unor manifestări muzicale de o asemenea anvergură, contravin mai ales eticii și moralei de care o asemenea instituție de învățământ ar trebui să dea dovadă”, se arată într-o adresă remisă organizatorilor de universitatea constănțeană.

Nicoleta Petre, directorul de comunicare al Spellground, a declarat: “Un festival nu poate fi rupt în jumătate; este un tot unitar. Am luat în calcul doar anularea zilei de 13 din program, dar, fără încasările de sâmbătă, cea mai bine vîndută zi, ne este imposibilă susținerea financiară și logistică a întregulului eveniment. Vom încerca reprogramarea headlinerilor în concerte individuale, în sezonul 2016 – 2017. Suprapunerea datelor libere pentru întreg line-up-ul într-o formulă de festival este, însă, puțin probabilă. Ne pare foarte rău ca trebuie să luam această decizie. Am muncit mai mult de 8 luni pentru ca acest eveniment să poată avea loc la nivelul pe care l-am visat. Am pus suflet, efort și toate resursele noastre la dispoziție. Le cerem scuze fanilor pe care i-am dezamăgit!” 

Posesorii de bilete și abonamente Spellground își vor putea recupera contravaloarea biletelor, începând din data de 12 august, în toate rețelele de ticketing folosite, urmând pașii ce vor fi anunțați începând de astăzi, 6 august, pe site-ul oficial. De asemenea, rambursarea contravalorii pachetelor de cazare (în camping și la hoteluri), achiziționate de pe site-ul oficial, poate fi solicitată începând tot din 12 august. Suplimentar, la adresa dedicată de corespondență, echipa Spellground va prelua mesajele și solicitările punctuale ale cumpărătorilor de bilete, mai precizează organizatorii.

Dan NEDELCU 

Comentarii