FPTR: Hotelierii vor fi mult mai atenți cu ce agenții de turism vor colabora


FPTR solicită o listă cu hotelurile și restaurantele, pe modelul agențiilor de turism
Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), felicită Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) pentru modul în care a gestionat în ultima perioadă situația agențiilor de turism care nu aveau asigurare și îi cere să continue acțiunea de curățare a pieței de turism și cu hotelurile și restaurantele.

Nicolae Bucovală, prim vicepreședinte FPTR, a declarat: „Felicităm ANT că a început curățarea pieței de turism, măsură pe care hotelierii au solicitat-o de mult timp și care a devenit absolut necesară în contextul evenimentelor cu impact negativ asupra pieței vacantelor din această vară. De acum hotelierii vor fi mult mai atenți cu ce agenții de turism vor colabora pe viitor, mai ales că, spre stupoarea acestora, aproape 40 de agenții dintre cele care și-au pierdut licența erau membre ANAT.”

FPTR consideră că această măsură trebuie aplicată și în cazul hotelurilor și al restaurantelor pentru ca industria turismului să funcționeze corect, transparent și în favoarea clientului final, într-un climat echilibrat. Ca și în cazul agențiilor, și hotelierii sau operatorii de restaurante trebuie să înțeleagă că este în avantajul lor să aibă toate actele în regulă, chiar dacă legislația este stufoasă și neprietenoasă, consideră Bucovală.

Acesta a adăugat: „Este nevoie de o listă completă cu hotelurile, în care să figureze nu doar clasificarea, ci și societatea de care aparție unitatea și de unde turistul să poată afla dacă respectiva structură este sau nu sezonieră. O astfel de măsură este utilă și în cazul restaurantelor, de unde atât clienții, cât și partenerii, să poată afla toate informațiile de care au nevoie.”

D.N.

Comentarii