Cea mai nouă metodă care declanşează slăbirea ireversibilă, fără nicio dietă!


Numărul persoanelor cu o greutate normală scade dramatic, în România, după vârsta de 35 de ani. Mai puțin de jumătate (44%) dintre românii cu vârste de peste 18 ani sunt normoponderali, în timp ce 33% sunt supraponderali, 15% obezi și 5% subponderali, relevă un sondaj de opinie recent realizat la nivel național de compania de cercetare de piață ISRA Center. 

În opinia psihoterapeutului Angela Nuţu, greutatea în exces și obezitatea au legătură, într-adevăr, cu mâncatul exagerat, dar această tulburare de comportament este generată de factori puternici de stres, atât exteriori cât și interiori.

“Stresul reprezintă o presiune pe care încercăm permanent să o descărcăm spre a atinge o stare de bine. Pentru a scăpa de el, unii oameni își rod unghiile, alții fumează sau aleg alcoolul etc. Cei care se îngrașă excesiv aleg mâncatul ca modalitate principală de eliberare de stres”, spune psihologul Angela Nuţu, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

 Angela Nuţu
Specialistul este de părere că toate aceste obiceiuri se fixează în personalitate încă din copilărie, când părinții obișnuiesc să calmeze plânsetul sau agitația copilului oferindu-i o suzetă. În timp, creierul asociază starea de bine cu o fixație și, cum primii 5 ani de viață sunt definitorii pentru structurarea personalității, ajungem să culegem „roadele” acestui mod de calmare și la maturitate. Așa ajung unii să mănânce mai mult decât au nevoie, atunci când de fapt nu au, când le cere mintea și nu corpul. “Căutarea minții de a se elibera de stres se oprește la mâncatul excesiv, care duce la supraponderalitate și obezitate. Există două posibilități de a mânca: una pentru a te hrăni și iar a doua, pentru a te elibera de o poftă, de o dorință nebună, de a mânca ceva. Când o faci pentru a te hrăni, nu ai cum să ajungi supraponderal sau să ai prea multe kilograme în plus. Când mănânci ca să satisfaci o poftă, atunci începi să te îngrași cu adevărat. Oamenii care au depășit un nivel de greutate normal au depășit nivelul care îi hrănește, satisfăcîndu-și constant poftele, emoțiile și nu corpul”, explică Angela Nuţu.

Inelul gastric chirurgical are termen limitat de valabilitate
Cele mai multe persoane nu au suficientă voință, putere, cunoștințe sau încredere să meargă la sală, să iasă în parc pentru a alerga sau să țină diete. Astfel, pentru cei disperați să slăbească, dar lipsiți de voință, au apărut intervențiile chirugicale. “Metoda inelului gastric este rapidă și ajută pe moment, însă atrage după sine un număr semnificativ de efecte secundare şi multe riscuri - ca orice operație pe care o faci pentru modificarea corpului tău. Pe lângă faptul că vorbim despre o intervenție barbară asupra organismului, operația bariatrică presupune și un cost foarte ridicat. Singurul aspect pozitiv care apare  este că, pentru o anumită perioadă de timp, reușim să reducem semnificativ cantitatea de alimente pe care o mâncăm. Din nefericire însă, ne vom reîntoarce la obiceiurile dăunătoare din trecut - atunci când termenul de valabilitate al inelului gastric a fost depăşit şi trebuie eliminat din corp - existând chiar riscul de a înmagazina mai multe kilograme decât înainte de operaţie. De ce? Pentru că prin intermediul operației rezolvi doar efectele îngrășării, nu și cauzele emoționale care au declanșat-o”, susține psihologul Angela Nuţu.

A apărut pe piață o nouă metodă care elimină dorinţa de a mânca exagerat
Inelul gastric virtual este o nouă metodă, non-chirurgicală, care foloseşte puterea hipnozei şi anumite tehnici, pentru a-ţi convinge mintea că ţi-a fost pus un inel de silicon în jurul stomacului. Ea se folosește de puterea minții pentru rescrierea viziunii, la nivel de subconștient, asupra obiceiului alimentar și a modului în care te gândești la mâncare. Prin intermediul hipnozei convingi creierul că stomacul este plin după un anumit nivel de admisie.

“Inelul gastric virtual este o tehnică folosită în Europa Occidentală pentru a ajuta oamenii să-şi recâştige controlul asupra corpului, într-un mod sigur şi natural. S-a dovedit a avea foarte mare succes în rândul multor persoane care s-au luptat cu kilogramele în plus şi constituie un element care a declanşat o slăbire ireversibilă. Cu ajutorul acestei metode se pot obţine beneficiile unei operaţii clasice de inel gastric, dar fără a se mai trece prin chinurile asociate intervenţiei propriu-zise sau a costurilor ridicate. Pe parcursul ultimilor ani, din ce în ce mai mulţi oameni au urmat hipnoterapia inelului gastric virtual ca metodă de slăbire. Folosită iniţial doar pentru clienţii obezi, acum metoda este utilizată de oricine are probleme în a ţine o dietă”, afirmă psihoterapeutul.

Inventatorul inelului gastric virtual susține un seminar în România
Cea care a revoluționat lumea terapiei, și a hipnozei introducând metoda inovativă a „Inelului gastric virtual”, este britanica Sheila Granger. Tehnica sa a dat rezultate foarte bune pentru cei care suferă de obezitate sau greutate în exces, dar și pentru cei care își doresc să slăbească doar câteva kilograme. Cartea sa, “Manualul inelului gastric virtual” a ajuns best seller pe Amazon.

Sheila Granger va susține, în perioada 3 - 4 iunie, în București, un program de slăbit prin intermediul tehnicii inelului gastric virtual, la care poate participa oricine, fiind un deschis atât terapeuților, medicilor, psihologilor, cât și celor care doresc să își recâștige controlul asupra propriului corp. Înscrierile se pot face pe https://www.hipnoza.ro/inel-gastric/.


P.C.

Comentarii