Evenimentele de pe litoral şi Delta Dunării de 1 iunie și Rusalii


Un weekend lung și plin de evenimente îi aşteaptă pe cei ce se vor afla în aceste zile pe litoralul românesc şi în Delta Dunării, anunță reprezentanții Asociaţiei Litoral – Delta Dunării. 

Evenimente pentru cei mici
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, cei mici vor avea gratuitate la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Muzeul de Artă Constanţa, Muzeul Marinei Române, precum şi la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (Delfinariu, Microrezervaţie, Planetariu şi Acvariu).

De asemenea, pe 1 iunie se inaugurează Baby Zoo, locul special amenajat în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, în care cei mici vor putea interacționa cu animalele. 

Gravity Park dă startul competiţiilor de sporturi extreme la malul mării. Primii pe listă, juniorii cu vârste între 5 şi 15 ani, sunt aşteptaţi în această zi la Gravity Junior Clash la un concurs de role, skate şi trotă. 

Distracția continuă la hotelul Iaki şi complexul Phoenicia Holiday Resort cu surprize pentru copii: experimente trăsnite, baloane de săpun, face painting, spectacol de magie, petrecere cu spumă şi pistoale cu apă, poveşti muzicale.

R.A.T.C. Constanța pune în circulație, în perioada 1-5 iunie, traseele „40 Mamaia” și „100 Mamaia”, cu autobuze etajate, în program 10.00 – 20.00, cu plecări de la gară cu o frecvență de 22 de minute pe ambele linii și 45 de minute pe fiecare în parte. Prețul unui bilet este de 1,50 lei. 

Telegondola Mamaia funcţionează între orele 11 – 21.15. Preţul unei călătorii este de 20 lei/persoană pe sens. Copiii sub 7 ani beneficiază de gratuitate.

Evenimente similare vor avea loc şi în Cernavodă şi Cumpăna, de 1 iunie: concursuri de biciclete, role, cros, fotbal, pescuit sportiv, desene pe asfalt şi dansuri pentru copii.

Festivalul National al Sporturilor Nautice şi de Plajă - Techirghiol, 1-4 iunie. Disciplinele incluse în program sunt: yachting, aquathlon, stand up paddle, windsurfing, kiteboarding, caiac canoe, aqua-gym, caiac-polo, water-wars, trasul de parâmă, aruncarea bandulei la punct fix, volei pe plajă și badminton.

Tulcea - Carnavalul Copilăriei, Piaţa Civică, 1 iunie. Evenimentul cuprinde: momente artistice, parada și premierea costumelor, demonstrație de dresaj canin, ateliere de pictură și quilling, activități de prim-ajutor, muzică și dans pentru toți copiii prezenți, alături de personaje din povești. 

Evenimente pentru pentru toate gusturile
Un inedit Festival de muzică uşoară “Biutiful de la malul mării”, va avea loc în Disco Club Fratelli Mamaia, în perioada 1-5 iunie.

Startul nopţilor de dans pe nisipul de la malul mării se dă cu evenimentul Kudos Fest – Mamaia 2 - 4 iunie, pe plaja Kudos Beach. Anul acesta accesul se va face pe bază de invitaţii, care pot fi procurate gratuit de aici: bit.ly/2CyclicatKudosFest. În cele 72 ore de muzică non-stop sunt aşteptaţi să ia parte între 9 şi 12.000 participanţi, iar concertele vor avea loc pe 2 scene. Mai multe informaţii pe https://www.facebook.com/events/440663869603632.

Iubitorii de artă sunt invitaţi la Expoziţia de pictură „Contraste” a artistei Miriana Savova, din Bulgaria, la Muzeul de Artă Constanţa, până pe 8 iunie.

De asemenea, Parcul Aventura Paradis Land din Neptun invită turiștii să redevină copii şi să îmbine adrenalina cu relaxarea în cadrul natural al pădurii Comorova.

Vama Veche este pregătită cu petreceri si concerte:
Vama Veche Salsa Weekend - la Terasa Road to Hell de 1 iunie
Concert Mircea Vintilă – pe terasa Papa la Sanyi în 2 iunie
Concert Bosquito - la Papa la Sanyi Vama Veche în 5 iunie

Sărbătoarea Cireşelor - Ziua comunei Greci - 4 Iunie

Sărbătoarea Sfinţilor Martiri de la Niculiţel - Zotic, Atal, Camasie şi Filip (Niculitel) - 4 Iunie

„Sf. Treime”, hramul bisericilor din Enisala, Greci, Mihail Kogălniceanu, Jijila - 5 Iunie

Ziua Internaţională a Mediului, Expoziţia temporară „Natura, prietena mea” (Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării) - 5 Iunie

Doloşman Bikeday, Jurilovca – Cetatea Argamum, 5 iunie. Este un eveniment cu profil cultural-sportiv, organizat sub forma unei „aventuri turistice soft”, ce încurajează descoperirea obiectivelor istorice ale regiunii folosind bicicleta ca mijloc de transport. Turiștii și locuitorii comunei sunt invitați într-un tur necompetițional de 14 km, cu dificultate scăzută, pe unul dintre cele mai frumoase și cunoscute trasee turistice din regiune, pe linia lacului Golovița, până la Cetatea Argamum – cea mai veche așezare urbană atestată în izvoarele scrise pe teritoriul României și locul unde a fost descoperit cel mai vechi mormânt grecesc din bazinul Mării Negre.

Sunt așteptați peste 60.000 de turiști pe litoral
Cu această ocazie, Cristian Bărhălescu, preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, a declarat: “Evenimentele, vremea bună şi o sumă de zile libere datorată Zilei Copilului şi sărbătorii de Rusalii, sunt combinaţia perfectă pentru o minivacanţă reuşită pe litoral. Hoteluri din Mamaia şi Vama Veche sunt deja ocupate 100%. Studenţii pot veni gratuit până la mare. Cu aceste elemente, ca suport, sperăm să depăşim numărul de turişti veniţi în aceeaşi minivacanţă de anul trecut, care a fost de aproximativ 60.000 de turişti."

Comentarii