Topul preferinţelor turistice ale românilor operate cu autocarul


► Cele mai căutate staţiuni şi regiuni sunt Thassos şi Nisipurile de Aur ► Pentru Grecia s-au înmulţit vacanţele de 2 - 3 săptămâni, iar în Bulgaria sejururile s-au redus, în medie, la 4 - 5 nopţi  

Thassos
Potrivit charterbus.ro - prima platformă de rezervări online din România dedicată exclusiv transportului turistic în sistem charter auto - Thassos, Riviera Olimpului (Paralia Katerini, Olympic Beach, Platamonas, Nei Pori), Halkidiki şi litoralul bulgăresc, rămân principalele destinaţii turistice ale românilor operate cu autocarul. 

Preferinţele turistice ale românilor, în funcţie de regiunile de provenienţă
Din punct de vedere al turiştilor transportaţi de Corali Holidays şi al rezervărilor de cazare, destinaţia numărul unu, din ultimii trei ani, este insula Thassos. Pe locul 2 se află fostul number one - Paralia Katerini, iar pe locul 3 Halkidiki - braţul Kasandra. 

Pentru Bulgaria, cei mai mulţi turisti aleg Nisipurile de Aur, datorită proximităţii şi varietăţii ofertei de cazare. Urmează, ca număr de turişti, Sunny Beach şi Albena.

Dumitru Luca
Dumitru Luca, directorul general al Corali Holidays, a declarat: “Destinaţiile din Grecia de nord au fost întotdeauna <specialitatea casei>, o parte dintre acestea fiind deschise chiar de noi, iar unele dintre ele încă le mai avem în exclusivitate. Circa două treimi din turiştii noştri optează pentru aceste destinatii, fie mergând an de an în acelaşi loc, fie alternând destinaţiile. În ceea ce priveşte Bulgaria, circa 90% dintre turiştii transportaţi pe cursele organizate de Corali vin prin agenţiile de turism partenere, care le-au rezervat acestora direct serviciile de cazare şi au apelat pentru transport la noi.” 

Cei mai mulţi turişti ai touroperatorul Corali provin din Braşov şi oraşele învecinate, urmați de cei din Bucureşti - pentru destinatiile din Grecia, precum şi Ploieşti - pentru Bulgaria.

Preferințele pentru cazare
Pe destinaţiile principale din Grecia, unde Corali deţine locaţii în garanţie, circa 60% dintre turişti aleg cazări de tip studiouri şi apartamente de vacanţă (self catering). Tarifele pachetelor turistice (cazare + transport) pe aceste locaţii, se situează, în funcţie de sezon, între 115 şi 245 euro/persoană, minus reducerile de early booking - care ajung până la 30%. În ultimii ani, pentru destinațiile respective s-au înmulţit vacanţele de două săptămâni şi apar tot mai frecvent cele de 3 săptămâni.

Nisipurile de Aur
În ceea ce privește Bulgaria, o pondere covârşitoare o au rezervările pentru locaţii care oferă servicii all inclusive, hotelurile cele mai solicitate fiind cele de 4 stele. În comparaţie cu Grecia însă, în ultimii ani se observă o tendinţă de scurtare a vacanţelor în țara vecină, durata lor medie fiind de 4-5 nopti, ca urmare a frecvenţei curselor cu autocarul.

“Majoritatea plecărilor noastre se realizează, încă din 2004, din Braşov, via Ploieşti - Bucureşti. În același timp, printr-un bun parteneriat, am creat o nouă rută ce asigură preluarea turiştilor de pe traseul Iaşi - Bacău - Focşani – Buzău. Totodată asigurăm și transferuri dinspre Piteşti şi Constanţa. Peste 70% dintre rezervări vin de la agenţii de turism care fie vând pachetele noastre, fie îşi creează pachete proprii pe seama transportului operat de noi”, a mai adăugat Dumitru Luca.

Specialitatea casei: vacanţele “tailor made”
Agentia de turism Corali este tour-operator specializat pe destinaţiile Grecia, Bulgaria, Albania, Turcia, Spania, Cehia, Croaţia, Slovenia, Muntenegru, Serbia, Polonia, Țările Baltice, Italia și Portugalia. “Specialitatea casei” o constituie vacanţele “tailor made”, personalizate în funcţie de preferințele şi de aşteptările fiecărui turist. Corali are avantajul contactelor directe cu prestatorii de servicii turistice din destinațiile operate. 


Rezervări online
În urmă cu 4 ani, Corali Holidays a lansat charterbus.ro, prima platformă de rezervări online din România dedicată exclusiv transportului turistic în sistem charter, accesibilă atât clienţilor persoane fizice, cât şi agenţiilor de turism. În afară de verificarea disponibilităţilor şi de rezervări, platforma oferă, cu câteva zile înaintea fiecărei plecări, toate informaţiile necesare pentru transport: schiţele locurilor de îmbarcare, numerele de înmatriculare ale autocarelor, numerele de telefon ale ghizilor, diagramele locurilor etc.
---
Corali Holidays este membru de 18 ani al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) și unul dintre principalii touroperatori din România specializaţi pe curse charter cu autocarul. Pe destinația Grecia a început operarea în 2003, iar pentru Bulgaria în 2006. Dintre toţi touroperatorii existenți la ora actuală pe piaţă, Corali Holidays are cea mai mare experienţă pe destinaţia Bulgaria. An de an a optimizat cursele şi traseele, pentru a scurta durata deplasării şi a reduce din situaţiile care creează disconfort. 

D.N.

Comentarii