A fost inaugurat cel mai nou hotel de lux de pe litoral - Phoenicia Royal


De la stânga la dreapta: Florin Chelaru, Mihai Tudose,
Mohammad Murad, Mircea-Titus Dobre
Phoenicia Hotels a inaugurat primul hotel de 5 stele construit, în acest an, pe litoralul românesc - Phoenicia Royal, situat in cadrul complexului Phoenicia Holiday Resort Năvodari (Mamaia Nord) Omul de afaceri român, de origine libaneză, Mohammad Murad, proprietarul lanţului hotelier Phoenicia şi al lanţului de restaurante Spring Time, a declarat că a investit aproximativ 10 milioane de euro în noua unitate de lux de pe litoralul românesc.

La inaugurarea hotelului, deschis marți seara, au fost prezenți și premierul Mihai Tudose, președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, ministrul Tineretului și Sportului, Marius-Alexandru Dunca, primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, oameni de afaceri, reprezentanți ai corpului diplomatic etc., în total peste 800 de persoane.

Interioarele noului hotel, situat chiar pe malul Mării Negre, sunt structurate în 144 de spații de cazare, constând în camere spațioase, apartamente si duplexuri cu terase ce depășesc suprafața de 130 metri pătrați. Spațiile de cazare au finisaje si dotări de lux: saltele pentru paturi de înalta calitate, cosmetice 100% bio în baie, duș îndrăzneț, aflat lângă geam, sistem de climatizare, internet wi-fi, uscător de păr, halat de baie si papuci personalizați, fier și masă de calcat, cană electrică etc. Apartamentele de la ultimele etaje permit accesul pe terasa exterioară, care ofera o priveliște panoramică și este dotată cu jacuzzi, iar cosmeticele consumabile au arome create exclusiv pentru Casa Regala din Marea Britanie.
Amenajat într-o arhitectura moderna si nonconformistă, hotelul oferă coffee break pe fiecare etaj (fresh-uri din portocale, cafea, croissante si alte gustări), are patru restaurante  (Piazzetta – 600 locuri, Bocca Lupo, Sarago și Babel) care oferă peste 100 de feluri de mâncare zilnic, cu preparate din bucătaria italianească, românească, mediteraneană, internațională și libaneză, realizate cu produse 100% naturale, provenite din bioferma proprie. 

De asemenea, piscina Infinity, de la Phoenicia Royal, reprezinta una dintre cele mai importante dotari ale hotelului, fiind considerată cea mai avangardistă de pe litoralul romanesc.

Totodată, hotelul oferă o gamă întreagă de servicii gratuite, de la consierge 24/24, plajă, room serivice, bază sportivă, teatru, cinema, 9 piscine pentru copii si adulti parcuri, stație radio și tv intern, centru de prosoape (care pune la dispoziție în fiecare zi prosoape pentru plajă și piscină), și spălătorie de haine cu autoservire, până la medic pediatru, cursuri de nutriție și de pictură etc. La toate acestea se adaugă o altă serie de servicii opționale, precum: complex de magazine, punct farmaceutic, punct sanitar cu 4 cabinete medicale: pediatru, stomatolog, nutritionist si psiholog pentru copii, echitație, Socco Hair Studio, scuba-diving, excursii organizate, transfer gară/aeroport, stație taxi și multe altele.

Cel mai scump apartament se închiriaza cu 1.500 de euro, iar o camera cu aproape 400 de euro.

Mohammad Murad a declarat: ”Această investiție greenfield este astăzi cel mai frumos hotel de pe litoral, și nu numai, prin modul în care a fost gândit, facilitățile de care dispune și multe altele. Am avut o ambiție personală să mă implic în realizarea ei, după un concept propriu nou de culori și lumină, iar acum putem concura cu orice hotel de 5 stele din toata Europa. M-am implicat personal foarte mult: eu am fost arhitect, designer, inginer, am ales materialele folosite etc. De la începutul lui octombrie anul trecut și până în martie, am fost în 13 țări pentru a alege materialele pe care nu le găseam în România, iar din țară am cumpărat o parte din mobilă și din dotări.”
Hotelul Royal va funcționa permanent, adică și în perioada sezonului rece. Peste 60% dintre clienții Phoenicia Holiday Resort sunt români plecați în străinătate, iar săptămâna viitoare vor fi chiar 70%, a spus Mohammad Murad. În total, mini-orășelul turistic din Mamaia Nord – Năvodari,  cazează zilnic peste 2.500 de turiști, dintre care 800 – 1.000 sunt copii.

Printre altele, în discursul său de inaugurare proprietarul hotelului a declarat: „Am avut curajul să investesc. Nu mi-e frică de controale, de dosare și nici de DNA - eu chiar trimit adrese oficiale la  diferite autorități să vină să ma verifice, să vedem ce este bine și unde mai trebuie să corectez ceva. Noi oamenii de afaceri avem nevoie ca și în administrațiile centrală și locale să fie oameni la fel de curajoși, care să ia decizii, să semneze și să-și asume lucruri, pentru că altfel noi, ca țară, rămânem pe loc și ne-o iau alții înainte”

Lanţul Phoenicia are deja şapte hoteluri deschise pe litoral, în Năvodari, Mamaia, Olimp și Jupiter, reprezentând 4% din capacitatea totală de cazare existentă la malul mării, în care au fost făcute investiții totale de peste 150 milioane euro. 

"Anul viitor, până la 15 iulie, vom redeschide complexul hotelier Belvedere – Amfiteatru - Panoramic din stațiunea Olimp, de trei şi patru stele, aflate acum în curs de renovare. Este un proiect de suflet, care îmi aduce aminte de perioada studenției, când veneam în vacanță în zonă, mă cazam la hotelul Transilvania și nici prin cap nu-mi trecea că voi cumpăra vreodată acest complex emblematic pentru litoralul românesc. O altă investiție pe care o vom deschide anul viitor este un boutique hotel, la Năvodari, construit de la zero, la un standard de cinci stele plus", a adăugat Mohammad Murad.

Lanțul hotelier deținut de Mohammad Murad în România își are începuturile în urmă cu 20 de ani, odată cu preluarea primelor hoteluri de pe litoralul Mării Negre: Perla și Majestic, din Mamaia, iar în prezent este cel mai imporant operator privat din domeniu în țara noastră, cu peste 10.000 de locuri de cazare. Pe lângă lanţul hotelier Phoenicia, familia Murad mai deţine lanţul de restaurante Spring Time şi fabrica de conserve Mandy.  

Dan NEDELCU

Comentarii