A început sezonul vacanțelor ieftine pe litoral


Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a lansat programul "Litoralul pentru toţi", în perioada 28 august – 1 octombrie 2017, la aceleaşi tarife cu cele din ediţia de primăvară 2017, neschimbate în ultimii 6 ani, potrivit unui comunicat transmis de FPTR. Prin acest program special pot fi achizitionate sejururi la tarife cu până la 75% mai mici faţă de cele din vârf de sezon, pachetele tiristice putând avea şi preţuri inferioare plafoanelor tarifare anunțate, menționează sursa citată.

Ținând cont de locurile puse la dispoziție, până acum de hotelieri, peste 4000 de turişti vor putea beneficia de vacanțe pe litoral, la tarife reduse, pentru un sejur de 6 nopţi/persoană

Tarifele recomandate pentru zona Mamaia – Constanța – Eforie, ajung la:
205 lei / 6 N /pers. Hotel 1* fără mic dejun
235 lei / 6 N /pers. Hotel 2* fără mic dejun
265 lei / 6 N /pers. Hotel 3* fără mic dejun
315 lei / 6 N /pers. Hotel 2* cu mic dejun
425 lei / 6 N /pers. Hotel 3* cu mic dejun
485 lei / 6 N /pers. Hotel 4* cu mic dejun 
605 lei / 6 N / pers Hotel 5* cu mic dejun

Tarifele recomandate pentru sudul litoralului - respectiv staţiunile Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche - ajung la:
159 lei / 6 N / pers. Hotel 1* fără mic dejun
179 lei / 6 N / pers. Hotel 2* fără mic dejun
199 lei / 6 N / pers. Hotel 3* fără mic dejun
269 lei / 6 N / pers. Hotel 2* cu mic dejun 
329 lei / 6 N / pers. Hotel 3* cu mic dejun
379 lei / 6 N / pers. Hotel 4* cu mic dejun
469 lei / 6 N / pers Hotel 5 * cu mic dejun

Până în prezent s-au înscris în program zece hoteluri din Mamaia, Olimp, neptun și Venus (şapte hoteluri de două stele şi trei hoteluri de trei stele), care pun la dispoziţie, în total, un număr de 840 de locuri pe serie. Pachetele vor fi vândute de agenţiile de turism din toată ţara. „Cu toate acestea, numarul turistilor care vor beneficia de vacanțe pe litoral la tarife reduse va fi mult mai mare, pentru că multe hoteluri nu s-au înscris încă în program, datorită numărului mare de rezervări de la finalul lunii august”, susțin reprezentanții FPTR.

Detalii privind hotelurile incluse în program se găsesc pe site-ul www.fptr.ro.

În privința condițiilor de derulare a programului, pe site-ul FPTR se precizează: "Tariful este pentru o persoană. Nu se valorifică camere în regim de single sau partaje fără acordul prestatorului. Sejurul minim este de şase nopţi, dar se pot valorifica şi sejururi mai mari. Pentru prestatorii care oferă servicii de cazare cu mic dejun sau all inclusive, valoarea mesei va fi stabilită de fiecare prestator în parte. Sejururile achitate nu sunt transmisibile şi nu se permite restituirea sumelor plătite decât în condiţiile legii. Oferta va fi valorificată numai prin agenţiile de turism, relaţia contractuală realizându-se între agenţie şi turist, respectiv între hotel şi agenţie. Referitor la tarifele practicate, menţionăm că FPTR propune păstrarea tarifelor de la ediţia precedentă, precum şi diferenţierea pe fiecare categorie de clasificare şi între staţiunile din nordul şi sudul litoralului. Negocierea tarifelor şi a comisioanelor se face de către fiecare prestator în parte cu fiecare agenţie parteneră prin încheierea unui contract, anexa la contract sau convenţie. Organizaţiile implicate în lansarea acestui program vor face numai propuneri de tarife şi comisioane maximale. Comisionul recomandat pentru agenţiile de turism va fi de aproximativ 15% incluzând TVA. Taxele locale se achită separat, de către turist, la recepţia hotelului. Ca sistem de decontare, solicitările vor fi onorate în ordinea înscrierilor şi în funcţie de numărul de locuri puse la dispoziţie, iar confirmarea locurilor ţine loc de comandă fermă, urmând că agenţiile să facă plata cu trei zile înainte de începerea sejurului." 

Sistemul de vânzare a programului "Litoralul pentru Toţi" este primul venit, primul servit.

Prognoza meteo pentru litoral
Potrivit site-ului Administrației Naționale de Metorologie, pentru luna septembrie se estimează, în sud-estul țării, temperaturi ale aerului mai ridicate decăt media multianuală și cantități de precipitatii în general deficitare. 

D.N.

Comentarii